Geslaagde Bouwmij Janssendag

Op 17 juni 2022 stond de jaarlijkse Bouwmij Janssendag op het programma. En wat hebben we weer genoten met z’n allen! Bij aankomst op kantoor, stond er een hele rij solexen op het terrein. Wat de activiteit van dit jaar ging worden, was snel duidelijk. Na een korte toespraak door Bart werd het gezelschap in groepen verdeeld en de teamcaptains bekend gemaakt. De Barbecueworsten, Grillmasters, Varkensspiesjes, Satéstokkies, Bieflapjes en de Hete Kolen werden met een flesje water en pittige opdrachten voor onderweg op pad gestuurd. Met een temperatuur van ruim 30 graden stapten we per groep op de solex, klaar voor de start! 

We toerden met de haren in de wind door een aantal dorpjes in de buurt met af en toe een korte stop om ons te storten op de opdrachten. De tussenstop was bij Ijssalon Clevers in Tienray waar een drankje en ijscoupe voor ons klaar stond. Dé ideale plek om even tot rust te komen met dit tropisch temperatuurtje. Maar het was niet alleen smullen: er waren een vijftal ijsvragen voorbereid die tijdens het nuttigen van het lekkers beantwoord mochten worden. De strijd laaide op: sommige collega’s wisten menukaarten te bemachtigen om zo tot de juiste antwoorden te komen. Uiteindelijk bleek deze truc niet genoeg te zijn voor het behalen van een overwinning.

De tocht werd vanuit Tienray voortgezet en via Swolgen, Meerlo en Wanssum kwamen we uit bij het eindpunt het weideterras ‘De Wei bij de Kei’ in het pittoreske Geijsteren. Het gezelschap werd al verwacht en er stond dan ook meteen een lekker koud biertje voor ons klaar. Ondertussen was de kok druk aan de slag met het voorbereiden van de barbecue. Dit keer was het culinair genieten. Niet massaal aan de hamburgers en worsten, maar elke gang werd met zorg voorbereid waarna iedereen werd uitgenodigd tot het proeven van het lekkers. Zelfs zalm en ossenhaas stonden dit jaar op het programma. Een enthousiaste barbecuespecialist nam ons graag mee in de wereld van net een beetje anders barbecuen. 

Ondertussen was de jury druk bezig met het beoordelen van alle opdrachten. Dat was nog een hele klus. Uiteindelijk werd de winnaar bekend gemaakt; het was even spannend tussen groep 1 en groep 6. Beide groepen hadden een gelijk aantal opdrachten goed uitgevoerd dus werd de vragenlijst van Clevers doorslaggevend. Groep 1 had de meeste vragen goed en ging daarom aan de haal met de eer. Alle groepsleden ontvingen een ijscadeaubon en Teun, teamcaptain, sprak de magische woorden ‘dat hij het uiterste had gevergd van zijn team maar dat het resultaat er dan ook mocht zijn‘! Luid applaus voor zowel de inspirerende speech als voor de winnaars!

Er hing een relaxte sfeer op de mooie locatie, groepen mengden zich en er ontstonden veel gesprekken waar de nodige humor niet ontbrak. Een prima dag! Aan het einde van de dag stond de bus klaar om het gezelschap terug te brengen naar het Keizersveld waar gelukkig voor de meesten een fiets klaar stond. We kijken terug op een mooie dag!
 

bmjj.jpg
972084a5-3382-463c-805f-4c256ef72225.jpeg
d62b2b4a-c829-4a60-81d2-5db3fe26c1a2.jpeg