Nieuwbouw appartementen Princendijck: sluitstuk Cuijkse Cantheelen

Bouwmij Janssen en BPD realiseren met nieuwbouw appartementen Princendijck het sluitstuk van de Cuijkse Cantheelen

Op 5 juli werden in Cuijk de handtekeningen gezet voor de bouw van Princendijck;  61 fraaie appartementen. Twintig appartementen zijn bestemd voor de verhuur door opdrachtgever Mooiland en 41 appartementen worden verkocht door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de samenwerkingspartner van Bouwmij Janssen. Bouwmij Janssen start naar verwachting medio 2024 met de bouw. Carly Jansen, Bestuurder Mooiland: “Wij zijn blij met de fijne samenwerking met Bouwmij Janssen en BPD. Samen bouwen we op deze locatie aan een mooie toevoeging van duurzame appartementen aan het Land van Cuijk. De twintig middenhuurappartementen die Mooiland afneemt zijn levensloopbestendig en energiezuinig. Hiermee dragen ze bij aan onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen.” Voor de 20 middenhuurappartementen van Mooiland kunnen geïnteresseerden een interesseformulier invullen op www.mooiland.nl/nieuwbouw

Samenwerking
Bouwmij Janssen heeft voor deze samenwerking wederom de handen ineengeslagen met BPD. Beide bedrijven hebben een decennia lange duurzame relatie opgebouwd die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen. Ook Mooiland is geen onbekende partij als het gaat om samenwerken. Zo is onlangs een start gemaakt met de bouw van 17 appartementen en 24 woningen, eveneens op de Cantheelen te Cuijk. ‘Omdat een eerdere samenwerking succesvol was, zijn wij ervan overtuigd dat we in deze samenstelling het laatste puzzelstukje op een mooie manier kunnen leggen’, aldus Tim Raassens, projectontwikkelaar bij Bouwmij Janssen.

Princendijck
Princendijck is een samenstelling van de woorden 'Prins' en 'Dijk' maar dan op oud Hollandse wijze geschreven. Het verwijst naar de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen. De stadsmuren hebben ondertussen plaatsgemaakt voor een langerekte dijk aan de Maas. 

Unieke locatie
De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een unieke locatie aan de Maas. Een aantal appartementen heeft een fraai uitzicht op de Maas, anderen hebben de blik juist gericht op de oude dorpskern van Cuijk. Voor alle appartementen geldt dat de voorzieningen van het centrum van Cuijk binnen handbereik zijn. De woningen worden gebouwd volgens de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid, isolatie en energie.
Stijn Clerkx, ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “We vinden het ontzettend fijn om samen met Bouwmij Janssen en Mooiland deze ontwikkeling in dit mooie gebied te realiseren. De appartementen zijn verschillend qua oppervlakte en indeling, dus er is voor elk wat wils! Met een prachtig uitzicht op de Maas vormt Princendijck een unieke woonbeleving in Cuijk. Op dit moment werken we de verdere planvorming uit. Op de website plaatsen we hierover altijd de meest actuele berichtgeving.”

Ondertekening Cuijkse Cantheelen def.jpg