Persbericht: Mooiland gaat duurzame relatie aan met 5 ketenpartners

Grave, 14 februari 2022 – Vandaag, op Valentijnsdag, stuurt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland, een groot hart op pad om 5 ketenpartners te vragen een duurzame en langjarige relatie aan te gaan. 

Een ketensamenwerking voor de komende 9 jaar
De komende 9 jaar werken elk®, KnaapenGroep en De Variabele samen met Mooiland aan het renoveren en verduurzamen van 450 woningen per jaar. Janssen de Jong Bouw en Bouwmij Janssen worden de ketenpartners voor nieuwbouw. Zij bouwen de komende jaren gemiddeld 70 duurzame en energiezuinige woningen per jaar voor Mooiland. Bart Kivits: “Vol vertrouwen sluiten wij deze ketensamenwerking voor een periode van maar liefst 9 jaar, en niet alleen in de renovatie maar ook voor onze nieuwbouw. Hiermee kiezen we voor continuïteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze opgave sneller, duurzamer en betaalbaarder kunnen uitvoeren met een hogere klanttevredenheid. Een essentiële stap in het thuis geven aan onze bewoners en andere stakeholders.” 

Duurzaam, betaalbaar en circulair
De komende jaren liggen er voor woningcorporaties grote opgaven op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland ook expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners. Mooiland heeft daar de juiste partners bij gevonden.

Bart van Roy, directeur Bouwmij Janssen: ‘Samenwerken zit in het DNA van Bouwmij Janssen. Al jaren voeren we vanuit dit DNA en de visie op samenwerken mooie projecten uit met terugkerende partners. Door project-overstijgende samenwerkingen creëren wij meerwaarde voor de eindgebruikers van gebouwen. We zijn trots en voelen ons vereerd dat we deze manier van samenwerken de komende negen jaar met Mooiland mogen vormgeven. Langdurig met, leren van én leefbaar voor elkaar!’ En omdat het Valentijnsdag is, bezegelen we deze samenwerking op een bijzonder liefdevolle manier! Bekijk het in het filmpje.